26/06/2024

Аутотест Груп стана част от голямото семейство на международната организация CITA, която обединява представители от редица държави, ангажирани с безопасността на движението и предоставянето на технически прегледи на моторни превозни средства.

С приемането на Аутотест Груп в асоциацията тя се превърна в първата българска компания, която е официален член на CITA

CITA е глобална организация, посветена на развитието и насърчаването на безопасността и екологичността на моторните превозни средства. Основана през 1969 г., CITA работи със своите членове и партньори за създаване на стандарти и практики, които гарантират ефективен и надежден преглед на превозни средства. Организацията предлага платформа за обмен на информация и най-добри практики, както и за провеждане на научни изследвания и обучение в областта на преглеждането на моторни превозни средства. Членовете на CITA включват национални и международни агенции от държави като Австрия, Швейцария, Великобритания, частни компании като TÜV NORD и TÜV Rheinland и експерти, ангажирани с подобряването на пътната безопасност и намаляването на вредните емисии. 

За Аутотест Груп

Само за няколко години пунктовете на Аутотест Груп в страната се превърнаха в безспорен лидер. В национален мащаб до края на 2024 се очаква Аутотест Груп да разполага с повече от 30 линии за ГТП. През 2023 година в пунктовете за ГТП на Аутотест Груп са извършени близо 100 000 периодични технически прегледи. 

Аутотест Груп е единствената българска компания за годишни технически прегледи, която предоставя изцяло възможност за онлайн резервации на своите клиенти на сайта gtp.bg, както и удължено работно време във всеки ден от седмицата.