18/01/2024

Добра новина за всички шофьори. Отскоро не е необходимо да се представя големият талон на автомобила при преминаване на годишен технически преглед.

Досега лицето, което представя автомобила за ГТП, трябваше да носи и оригинал или ксерокопие на големия талон, за да може да се стартира самият преглед. С последните промени в Наредбата за извършване на периодични технически прегледи това задължение отпадна.

Към момента изискуемите документи при ГТП са лична карта и малък талон на автомобила. С промени в системата, която използват пунктовете за технически прегледи, беше уреден в последните години и въпросът с данъка и Гражданска отговорност. При сканиране на малкия талон на автомобила системата прави автоматични проверки за наличие на заплатен пътен данък и валидна полица ГО.

Стикерът за ГТП вече се поставя до този за ГО

Една от новините промени в Наредбата за технически прегледи включва и промяна на позицията, където трябва да се залепи стикерът за валиден ГТП. Досега той се залепяше в горната част на предното стъкло по средата, а вече се поставя в долната лява част до стикера за Гражданска отговорност.

 

Може да разчиташ на Аутотест Груп за реален и професионален годишен технически преглед на твоя автомобил. Запази час за следващия преглед на колата ти бързо и лесно онлайн ТУК или на тел. 0700 187 52. Ще ни откриеш в София, Перник, Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Русе и Плевен.