29/06/2023

Топ 8 най-често срещани неизправности при ГТП

Годишните технически прегледи играят решаваща роля за осигуряване на безопасността, надеждността и изправността на автомобилите. Те помагат да се идентифицират потенциални проблеми. В тази статия ще разгледаме 8-те най-често срещани проблеми, които се откриват по време на ГТП на автомобили.

Дефектни спирачки:

Проблемите, свързани със спирачките, са сред най-често срещаните проблеми по време на годишни прегледи на автомобили. Износени накладки, изтичане на спирачна течност или неправилно функциониращи спирачки могат значително да компрометират спирачната сила на автомобила.

Износени гуми:

Състоянието на гумите се следи внимателно по време на ГТП. Недостатъчната дълбочина на протектора, неравномерното износване и повредата на гумата представляват риск за безопасността.

Неизправни светлини:

Дефектните или неправилно регулирани светлини са често срещана неизправност при годишните прегледи. Замърсени или нефункциониращи фарове, стоп светлини, мигачи и задни светлини могат да влошат видимостта, увеличавайки риска от злополуки.

Емисии на отработени газове:

Тестовете за емисии са критична част от годишните технически прегледи, тъй като гарантират, че превозните средства отговарят на екологичните разпоредби. Високите нива на замърсители, като въглероден окис и въглеводороди, могат да доведат до неуспешно преминаване на ГТП.

Дефектно окачване:

Системата за окачване допринася за стабилността, управлението и цялостния комфорт на автомобила. Износените амортисьори могат да доведат до лошо качество на возене, намален контрол и неравномерно износване на гумите.

Повредено или напукано предно стъкло:

Повреденото предно стъкло, особено ако нарушава видимостта на водача, е сериозна неизправност. Пукнатини в стъклата компрометират безопасността.

Дефектни компоненти на кормилното управление:

Проблеми с компоненти на кормилното управление, като износени щанги, шарнири или кормилни рейки, могат да затруднят управлението на автомобила и да доведат до нестабилност на кормилното управление.

Дефектен акумулатор:

Слабият или изтощен акумулатор може да доведе до проблеми със стартирането и повреда на автомобила. По време на годишния преглед се проверяват нивата на напрежение и връзките, за да се гарантира правилното функциониране.

Годишните технически прегледи имат превантивен характер. По време на прегледа могат да бъдат идентифицирани неизправности по автомобила, които могат да компрометират безопасността на пътя.

Ако прегледът на твоята кола изтича, може да запазиш бързо и лесно час за ГТП онлайн в нашия сайт ТУК. Резервацията е достъпна за пунктовете на Аутотест Груп в София, Перник, Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Русе и Плевен.