17/05/2023

Как да не забравиш кога изтича ГТП на автомобила?

Изтеклият годишен технически преглед води до редица неприятности за шофьорите. Според Закона за движение по пътищата глобата за шофиране на автомобил с невалиден годишен технически преглед е 50 лв. Също така, техническият преглед се извършва в страната, в която е регистриран автомобилът. Това означава, че при пътуване зад граница, няма как да се премине ГТП в друга държава.

Затова е важно да не се пропуска датата на следващия преглед. Нашата практика показва, че на всеки 1 от 3-ма шофьори му се случва да забрави кога трябва да мине пак на преглед. Това е така, защото обикновено не е изпратено автоматично уведомление или поне не на време.

За да предложи решение, нашият екип е разработил система за навременно напомняне за изтичащ преглед със СМС съобщение. Съобщения получава всеки клиент на Аутотест Груп, който остави телефонен номер за връзка. След преминат преглед в Аутотест Груп поемаме ангажимента да ти напомним 7 дни преди изтичане срока на прегледа. В случай, че си забравил, системата проверява повторно и ти изпраща още един СМС – 3 дни преди изтичане срока на прегледа, както  и в деня на изтичането. По този начин помагаме на нашите клиенти да не забравят техническия преглед и да избегнат ненужни глоби.

И още нещо. Ние сме противници на опашките.

Ето защо при нас няма как да ти се случи да чакаш да ти дойде редът за ГТП. Сложихме край на чакането за годишен преглед на колата с предварителна онлайн резервация. Така вече над 90% от нашите клиенти предпочитат да запазят час за преглед, което отнема под 1 минута. Може да запазиш час за следващия преглед на колата ти бързо и лесно онлайн в нашия сайт тук gtp.bg/reservation или на тел. 0700 187 52.

Аутотест Груп разполага с пунктове за годишни технически прегледи в София, Перник, Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Русе и Плевен. Работното време на нашите пунктове е удължено. Работим всеки ден от седмицата – от понеделник до неделя. Повече за нас научи тук.