21/04/2023

Измерването на автомобилните спирачни дискове е важна част от рутинната поддръжка на спирачната система на автомобила. Тук сме разгледали някои причини, поради които измерването на спирачните дискове се препоръчва:

Безопасност: Износените или повредени спирачни дискове могат да намалят ефективността на спирачната система на автомобила, което от своя страна може да увеличи риска от злополуки. Измерването на спирачните дискове помага да се определи дали те трябва да бъдат сменени, или не.

По-добра спирачна ефективност: Износените спирачни дискове могат да доведат до намалена спирачна ефективност, което от своя страна да допринесе за по-дълъг спирачен път и повишено износване на други части на спирачната система. Чрез измерване на спирачните дискове може да се определи дали трябва да се сменят, за да се осигури оптимална спирачна ефективност.

Спестяване на разходи: Смяната на износени спирачни дискове, преди те да причинят допълнителни щети на други части на спирачната система, може да спести средства в дългосрочен план, като избегне по-мащабни ремонти.

Дълготрайност на други компоненти на спирачките

: Ако спирачните дискове не се измерват редовно и не се сменят, когато е необходимо, това може да окаже допълнително напрежение върху други компоненти на спирачките, като спирачни накладки и апарати, което води до преждевременно износване.

В обобщение, редовното измерване на спирачните дискове може да помогне да за гарантиране на безопасността на автомобила, поддържане на оптимална спирачна ефективност, спестяване на разходи и да удължаване на дълготрайността на други компоненти на спирачките.

Подобна услуга се предлага в пункта на Аутотест Груп в София, 4км. Цената на услугата е 14.90 лв. и може да се комбинира заедно с годишния технически преглед. Работното време на пункта е пон – пет от 8:00 до 20:00 ч. и съб – нед от 8:00 до 18:00 ч. За повече информация позвъни на тел. 0700 187 52. или запази час за следващия преглед на колата си бързо и лесно онлайн ТУК.